OMGEVING

Natuur
Groen, rust en ruimte. Zeeland heeft het nog volop. Vooral op de grens van water en land vindt u de mooiste plekjes, met bijzondere flora en fauna. Je hoort er nog de stilte. Zoals in en rond Nationaal Park de Oosterschelde. Eén van de meest bijzondere natuur- en watergebieden van Europa. De Zeeuwse natuur is afwisselend. Elke regio heeft zijn eigen landschap, zijn eigen mooie plekjes. Van bossen, schorren, slikken, duinen, dijken en kreken tot aan oude poelgronden. Een verblijf op Schouwen-Duiveland is niet aan één seizoen gebonden, elk jaargetijde heeft het landschap een andere kleur en structuur. Het samenspel van zon, wolken en wind boven het land en de zee geeft Schouwen-Duiveland het bekende “Zeeuwse licht”.

Cultuur
In Zeeland zijn mensen trots op de eigen taal en cultuur, maar ook nieuwsgierig naar kunst en cultuur van anderen. Van vroeger en van nu. In Zeeland gaan heden en verleden hand in hand. Het is een kunstminnende provincie. Een keur aan galeries, musea, kunstcentra, festivals, theaters, en schouwburgen brengt legio vormen van moderne kunst. Internationaal straattheater, moderne beeldende kunst in de historische Vleeshal in Middelburg, culturele films, het internatonaal bekende Festival Nieuwe Muziek, maar ook het internationaal festival Film by the Sea, moderne tentoonstellingen in een vuurtoren en poëzie op het water. Kortom, teveel om op te noemen.

Actief
Voor elk wat wils in de directe omgeving van Camping ’t Hogezand. Fietsend met de wuivende wind door je haren. Al wandelend de voetstappen in het zand. Boeiende luchten, heldere kleuren op een zeiltocht. Zout op je huid, na een wilde surfpartij. Warmte van de Zeeuwse zon al vissende aan de waterkant. Frisse geuren bij het paardrijden in de branding. Op het water of op het land, iedereen in beweging, elk seizoen….

Bezienswaardigheden
Op Schouwen Duiveland is zoveel moois te zien en te beleven, dat u aan een verblijf waarschijnlijk niet genoeg zult hebben. Prachtige historische ringdorpen, monumentale stadjes, een keur aan musea en nog veel meer. Wij hebben voor u een aantal bezienswaarigheden en attracties op een rij gezet die u niet mag missen. En voor die mensen die graag een stukje verder willen dan een half uur, hebben we tevens over de Zeelandbrug heen gekeken naar de andere kant van deze prachtige provincie.

Natuurtoppers Zeeland
Er is zoveel moois in Zeeland en dat willen we graag aan u laten zien! Deze provincie is uniek in haar diversiteit in natuur: van schorren en slikken tot uitgestrekte duin- en bosgebieden. Zeeland is het ontdekken waard, daarom heeft de provincie Zeeland de ‘Toppers van de Zeeuwse natuur’ aangewezen. De Provinciaal Zeeuwse Courant heeft deze en meer gebieden bezocht en hier een mooi verslag over geschreven, wat we u zeker niet willen onthouden!

Watersnoodmuseum
Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk, Zeeland, is een bijzondere plek om te herinneren wat er in de nacht van 1 februari 1953 en de tijd daarna is gebeurd. Vier Phoenix-caissons geven een indruk van de impact die het water heeft gehad en heeft op ons dagelijks leven. Beelden, geluiden, foto’s, krantenknipsels, getuigenissen en uiteenlopende materialen vormen een indrukwekkende expositie voor jong en oud. De watersnoodramp gebeurde op 1 februari 1953 en trof delen van Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Holland.